duminică, 22 noiembrie 2009

Capitolul 3:Rosu si Negru


pentru inceput o sa incep cu o mica poezie scrisa de mine...daca va uitati pe vertical iese cuvantul ,,vampir" ...sper sa va placa:X:X:X:X

Vampir

Vampir este cuvantul
Acela care tace precum mormantul
Muritorii il apreciaza
Putand intra in orice vraja
Intens il idolatrizeaza
Respectul se degaja.





PDV Bella

Noaptea…cel mai ingrozitor moment.pur si simplu stateam in fata calculatorului cautand diverse.
In noaptea aceasta am decis sa ma uit la niste poze cu diferite masini,pentru a-mi cumpara una.
Am aprins calculatorul,intrand pe pagina de Internet.Am scris la Google cuvantul ,,masini” si mi-au aparut diferite masini.BMW-uri de mai multe culori,Mercedes-uri.Am trecut cu privirea peste cateva modele de masini,pana am dat de una superba.Era vorba de un Porshe argintiu.Era micuta,dar puteau intra vreo 5 oameni in ea…intr-un cuvant perfecta.
Nu ma intereseaza pe mine in mod deosebit,dar imi place sa merg cu viteza mare.
Am gasit un numara de telefon pentru a o putea comanda acasa.Scria ca poti suna oricum,iar un angajat iti va raspunde si va completa formularele.
M-am uitat la ceas.Era 4:36.Mi-am scos telefonul din buzunar si am inceput sa formeze numarul.Dupa un lung telefon,formularele erau gata.Trebuia sa primesc masina in jur de ora 6.Acum era 5:09.M-am decis sa citesc.
Singura carte pe care nu am citit-o pana acum(acest lucru pentru ca am cumparat-o de curand)era La rascruce de vanturi de Emily Bronte.
Era vorba de un om pe nume Heathcliff,care a avut parte de un trecut ingrozitor.Povestea era spunsa de fosta servitoare a lui,Ellen Dean.
Nu am apucat sa citesc decat vreo suta de pagini cand camionul cu noua mea masina a claxonat in fata casei.
Am iesit afara cu capodul pe mine in semn ca am dormit.Erau doi tipi binefacuti, imbracati in salopete.Nici unul nu avea mai mult de 25 de ani,lucru fiind sigur.
Can m-au observat,se uitau la mine ca si cum as fii o ciudata.Unul avea parul brunet,iar celalalt avea parul roscat.Ambii aveau ochii caprui.O culoare asemanatoare cu fostii mei ochi.Cand eram om,aveam ochii de un caprui patrunzator,iar acestia de vampir au o culoare cidata de negru.
-Buna!a spus brunetul.Eu sunt Jack.
-Bella!am spus.
Roscatul nu spunea nimic.Pur si simplu se uita la mine.In privirea lui se putae observa incatarea.
-Iar el este Zack.spuse Jack aratand spre roscat.
-Incantata.
-Si eu de altfel.a spus roscatul intr-un sfarsit.
Mi-am luat privirea de la ei uitandu-ma inauntrul camionului.Acolo se afla mica mea printesa.Era mult mai frumoasa decat in acea poza.
-Ah,da!Masina!spuse brunetul ciufulindu-si putin parul.
-Este perfecta!am laudat-o eu.
-Mda…sunt printre cele mai scumpe masini.ma anunta Zack.
Baietii mi-au coborat masina parcand-o langa drum.
-Bani va trebui sa ii depui la banca,in contul care tocmai s-a deschis pe numele tau.ma informa Jack.
-Ok.
Se urcara in partea din fata a camionului prinind mototrul.Inainte sa plece imi facu amandoi usor cu mana.M-am uitat in interiorul masini si am observat un plic pe scaunul soferului.Masina era descuiata asa ca am deschis-o ca sa pot lua plicul.
Am desfacut plicul si in interior se afla cheile.Le-am luat si am plecat in casa,dar nu inainte de a incuia masina.
Cand am intrat inapoi in casa era ceasul 7,asa ca m-am gantit ca era timpul pentru o noua zi de liceu.
M-am schimbat de hainele cu care eram imbracata,luandu-mi o pereche de blugi treisferturi,cu un tricou mov.In picioare mi-am luat o pereche de adidasi de culoare alba cu parti mici de mov,de la Nike.Mi-am luat geanta cu carti si am pus-o pe umar.
Am iesit afara indreptandu-ma spre masina mea.M-am urcat in scaunul soferului,apoi am pornit motorul.Cu o usoara accelerare,masina a pornit in drum spre scoala.
Ajunsa in curtea scolii,mi-am parcat noua masina langa un Volvo argintiu.Cand m-am dat jos din masina,mirosul de vampire imi inundara simturile.Bineinteles,ca pentru oameni era cel mai frumos miros,dar pentru noi era ceva obisnuit.
L-am observat pe Edward satnd pe scaunul soferului.Celelalte portiere ale masini s-au deschis facandu-si aparitia fratii lui Edward,cei de la cantina.Intr-un sfarsit iesi si el din masina plictist,facand imediat contactul cu mirosul meu.Totusi,spre surprinderea mea,nu mi-a adresat nici un cuvant.In loc de asta,s-a indreptat spre cadire impreuna cu fratii lui.Se pare ca atata atentie din partea lui am primit.Cred ca a vrut sa vorbeasca cu mine doar ca sa afle daca eram un pericol pentru oras.
Poate ca a fost vorba de un joc cu betisoare,pe care Edward l-am pierdut,fiind silit sa vada daca eram vegetariana sau nu.
Am hotarat sa arat ca nu imi pasa,asa ca m-am indreptat spre prima mea ora:franceza.O ora super plictisitoare pe care nu as vrea sa o mai fac niciodata,ca si celelalte de altfel.
Cu toate ca este foarte chinuitoare,ora a trecut repede.Ma indreptat ganditoare pe hol spre urmatoarea ora.Oare de ce as fi vrut ca Edward sa ma bage in seama?Oare de ce m-a deranjat atat de tare faptul ca pentru el sunt invizibila.Deodata,am simtit ca cineva a intrat in mine.Impactul a fost atat de puternic,incat m-am dezechilibrat si am cazut jos.
Geanta,plina cu carti,imi scapase din mana,si acum staea pe jos,langa mine.
Mi-am ridicat capul pentru a putea vedea cine era neatentul care nu vedea pe unde mergea.Surpriza a fost cand am constatat ca era noul meu prieten uman,Mike.
Din fericire pentru el,isi mentinuse echilibrul si nu a trebuit sa fie ,,aterizat” pe jos asa ca mine.
In sfarsit ochii lui se deschisera sic and ma vazuse ramase uimit.
-Oh,Bella!spuse el.Imi cer scuze ca te-am lovit.Nu eram atent!
-Nu-I nici o problema.Dar ar fi dragut daca m-ai ajuta sa ma ridic.am spus eu cu un zambet pe buze cat am putut de adevarat.
-Ai dreptate!spuse el in timp ce imi intinse mana.
Mi-am pus mana intr-a lui.El o stranse usor,supa care ma trase pentru a ma ridica.Se apleca sa imi ia geanta dupa care mi-o puse inapoi pe umar.
Sunetul asurzator al clopotelului rasuna in tot liceul.
-Cred ca o sa intarziem la ora daca nu ne grabim.am spus zambind.
-Cred ca ai dreptate.Si scuze inca o data pentru cazatura!
-Nu-i nimic.Mai vorbim.Pa!am spus.
-Pa!mi-a spus dupa care se indrepta spre urmatoare lui ora.
Am facut si eu la fel.In sala de fizica era agitatie in semn ca profesorul inca nu a ajuns.M-am dus spre banca mea situata langa fereastra.
Colega mea de banca era o fata cu parul saten suvitat blond.Era genul de fata care credea ca intreaga lume ii este la picioare.Dar atunci cand trebuia sa invete spunea ca viata a fost facuta ca sa o traiesti,nu ca sa iti petreci timpul invatand.Numele ei era Catherine Ashton.
Se asezara langa mine,nebagabdu-ma in seama.Discuta cu unul dintre colegii nostri despre ceva ce cu siguranta nu avea legatura cu liceul.
In sfarsit profesorul a intrat asezandu-se la catedra.Ca de obicei,ora am petrecut-o scriind ceea ce ne dicta profesorul.Si in Alaska era la fel ca in Forks,in orele de fizica nu discutam despre lectia de zi,pur si simplu obisnuiam sa scriem vreo cateva pagini.
Pauza de pranz a venit aducand cu ea o mare agitatie in cantina.De data aceasta mergeam singura spre cantina,asta pentru ca lui Mike i-a fost rau si a plecat acasa.
Cand m-am dus la rand pentru a lua mancare pentru ca dupa aceea sa o arunc,cineva m-a prins de brat.Mi-am intors capul si l-am vazut pe Edward cu un zambet urias pe fata.
-Buna!spuse el.
-Buna!am spus intorcandu-ma inapoi spre rand.
-Am vrea sa stai cu noi la masa,desigur asta daca vrei si tu.
-Am vrea?am intrebat nestiind la cine se refera.
-Eu si fratii mei.spuse facandu-mi cu ochiul.Deci,ce zici?
-Ok.Nu as avea nimic de pierdut.am spus.
Dupa ce mi-am luat tava cu manacare l-am urmat pe Edward la masa lui.
Mi-a tras scaunul,dupa care s-a asezat langa mine.In fata noastra stateau ceilalti patru.Toti ma priveau cu niste ochi precauti,dar in acelas timp cu un zambet dulce.
-Buna!Eu sunt Alice!spuse bruneta.
-Bella.
-Sper sa fim cele mai bune prietene!spuse Alice.
-Vom fi!am asigurat-o eu.
-Eu sunt Rosalie!Ei sunt Emmett si Jasper.spuse blonda aratand spre fiecare in parte.
-Incantata!
Blondul,care dupa spusele lui Rosalie,se numea Jasper,ma privea ciudat,cu teama.Cred ca ii era teama de mine,indoindu-se de capacitatea mea de control.
Cand si-a dat seama ca a fost prins uitandu-se la mine,si-a intors privirea in tava lui cu manacrea neatinsa.
Fara vre-un avertisment,o eleva s-a apropiat prea mult de masa noastra.Mirosul ei era destul de apetisant,insa eu nu mai aveam nici o problema cu asta.
Cand m-am uitat in sus l-am vazut pe Jasper incremenind.Ochii lui erau de un rosu aprins in timp ce se uita la acea eleva.Cred ca nu mai fusese la vanatoare de ceva vreme.
Dintr-o data,Edward i-a lovit piciorul.Acest lucru l-a facut pe Jasper sa se trezeasca din cosmarul sau.Acesta s-a uitat la Edward cu o privire scuzatoare.
Alice se uita concentrata la marul ce il invartea in maini.Arata de parca tocmai vorbea cu cineva numai prin ganduri.O privire fulgeratoare a mers de pe mar pana pe fata lui Edward si inapoi.
M-am uitat si eu la vampirul de langa mine.Cand m-a observat si-a mutat privirea de la Jasper la mine.
-Scuze pentru asta,Bella!spuse Jasper din senin.
M-am uitat din nou la el.Ce puteam sa zic?,,Nu-i nimic"?,,Nu ai de ce sa iti ceri scuze"?Nu cred ca se potrivea vre-una,asa ca am decis doar sa dau din cap.
-Deci,Bella!spuse Alice.Tu ai vreo putere speciala ca vampir?
Imediat am lasat capul in jos.Stiam ca e o putere extraordinar de ciudata chiar si pentru un vampir.Si Edward isi va da seama imediat ca eu am fost cea care a oprit timpul ziua trecuta.Totusi,ce alte optiuni mai aveam?
-Puterea mea este...sa opresc timpul...si...puterile psihice ale altor vampiri.am spus inca cu capul in jos.
-Wow!Asta da putere!spuse Emmett ca un copil care tocmai a aflat ca a castigat concursul de Matematica.
-Deci,cea care a oprit timpul ieri ai fost tu?ma intreba Edward.
-Da!am spus.
Ceilalti de la masa au facut o fata mirata.Bineinteles ca ei nu stiau nimic.Doar Edward a vazut asta.
-Ce?Ieri a fost oprit timpul?a intrebat Alice.
-Mda...Dar puterile voastre care sunt?am spus interesata de puterile lor.
-Ei bine,eu pot sa vad viitorul,Jasper poate sa controleze emotiile,iar Edward citeste ganduri.spuse Alice entuziasmata.
-Wow!Ce puteri splendide!
Zgomotul facut de clopotel anunta sfarsitul pauzei de pranz.Elevii incepura sa se ridice de la mese,indreptandu-se fiecare spre clasa lor.M-am ridicat de la masa.Am plecat spre urmatoarea mea ora,printre multimea de elevi.
-------------------------------------------------------------------------------------
imi cer scuze ca in primul capitol cand am spus de puterea Bellei de a opri timpul am omis faptul ca ea mai poate si sa opreasca puterile psihice ale altor vampiri...data viitoarea o sa fiu mai atenta;););)

8 comentarii:

  1. imi place :X:X:X:X:X:X
    stiu ca sunt cam nerabdatoare dar cand apare urmatorul cap? :X
    pwp:*

    RăspundețiȘtergere
  2. poi...d'abia l-am terminat pe acesta...
    Saptamana asta ma asteapta o gramada de inspectii...totusi,sper sa il pot pune pana Duminica...:-s

    RăspundețiȘtergere
  3. e super..imi pace:X:X:Xastept urmatorul capitol

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) e foarte interesant :X
    pune mai repede urmatorul capitol ca am minivacanta si am destul timp liber :D
    :X:X:X:X:X
    :*:*:*:*:*
    >:D< >:D<

    RăspundețiȘtergere
  5. uimitor:)
    esti adoOrabila la fel ca ficul tau:*
    pwp:D

    RăspundețiȘtergere
  6. super cap:X
    tare ca b se gandeste la ed;))

    RăspundețiȘtergere